Λαογραφικό μουσείο Μικρου Χωριου

Το να προσπαθήσεις να ξεχωρίσεις πράγματα που σου έκαναν εντύπωση στην περιοχή της Ευρυτανίας είναι εξ ορισμού δυσκολο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά όμορφη περιοχή, στην οποία οι όμορφες εικόνες εναλλάσσονται τόσο γρήγορα που δυσκολεύεσαι να διαλέξεις.

Θα σταθώ σε κάτι που σίγουρα μου τράβηξε το ενδιαφέρον και μου άφησε θετική εντύπωση. Περπατώντας στο Μικρό Χωριό είδα την ταμπέλα για το λαογραφικό μουσείο. Έχοντας βρεθεί σε αρκετά ορεινά χωριά, πήγα περιμένοντας να δω απλά άλλο ένα και ευτυχώς διαψεύστηκα.

Το μουσείο φιλοξενείται στο χώρο του παλιου σχολείου. Η γκάμα των εκθεμάτων είναι πραγματικά πλούσια και παρουσιάζει ενδιαφέρον. Αναφορές στην εξέλιξη του χωριού ανά τους αιώνες, εργαλεία και αντικείμενα της καθημερινότητας κάποια εκ των οποίων αποτελούν ντοκουμέντα μιας άλλης εποχής, αναφορές σε προσωπικότητες του χωριού και σημαντικές πληροφορίες για την καθημερινότητα σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους.

Ο χώρος έχει επιμεληθεί πολύ καλά. Φωτεινός με πλήρεις περιγραφές που συνοδεύουν τα εκθέματα και φυσικά χώρο που μπορείς να αγοράσεις κάποια έντυπα σχετικά με την ιστορία του χωριού. Μια υπέροχη προσπάθεια από τα μέλη του συλλόγου που αξίζει την επίσκεψη.

Οφείλω ειδική μνεία στην ευγενέστατη κοπέλα που μας υποδέχτηκε στο χώρο και μας ξεναγησε. Μας μετέφερε πληροφορίες σχετικά με τις περιόδους που αφορούν τα εκθέματα βοηθώντας να μπουμε στο κλίμα. Είναι ευχάριστο να βλέπεις νέους ανθρώπους με όρεξη και μεράκι.

Σχολιάστε

Website Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑