Στη Σουδα των Αγράφων

Ανεβαίνοντας τις ελατοσκεπαστες πλαγιές των Αγράφων, συναντάς έναν μικρό οικισμό, τα Λιβάδια. Διάσπαρτα σπιτάκια ανάμεσα στα δέντρα κάτω από επιβλητικές κορυφές.

Λίγα λεπτά περπάτημα από τον οικισμό θα σε οδηγήσουν σε έναν πανέμορφο καταρράκτη, τη λεγόμενη Σουδα,ο οποίος είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Όταν επισκέφτηκα πρώτη φορά την περιοχή είχα εντυπωσιαστεί από το φυσικό τοπίο. Δυστυχώς,οι καταστροφικές συνέπειες του Ιανου άφησαν και εδώ σημάδια. Το μονοπάτι αλλοιωθηκε και η πρόσβαση έγινε αρκετά δύσκολη.

Η αγάπη για τον τόπο τους, οδήγησε κάποιους ανθρώπους στο να επιληφθούν και να κάνουν τον καταρράκτη ξανά προσβάσιμο στην πλειοψηφία των επισκεπτών.

Το μονοπάτι ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τον οικισμό. Στο σημείο υπάρχει ζωγραφισμένη ταμπέλα που φιλοτεχνήθηκε από κάτοικο της περιοχής. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά πορείας μέχρι να φτάσεις στη Σουδα. Όσο πλησιάζεις, το βουητό του νερού σε συντροφεύει μέχρι να φτάσεις στο σημείο να αντικρίσεις τον καταρράκτη. Μέσα σε ένα κάδρο, βρίσκεται όλη η μαγεία των Αγράφων, μια εικόνα επιβλητική.

Το μονοπάτι είναι σηματοδοτημενο και έχει καθαριστεί πρόσφατα από χόρτα ώστε να είναι ευκολότερο για τον μέσο επισκεπτη.Σε σημείο που διασχίζει ρέμα έχει δημιουργηθεί ξύλινο γεφυρακια από εθελοντές.

Επειδή αγαπώ την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον κόπο των ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν σε έναν τόπο, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στα παιδιά που μοχθησαν για να επιτευχθεί ο στόχος. Ο Σωτήρης, ο Στέλιος, ο Τέλης και η Νάταλι, δημιούργησαν, ο καθένας με τη δική του προσωπική συνεισφορά, ένα όμορφο αποτέλεσμα και κυρίως πρακτικό για τον τόπο τους και τους επισκέπτες. Έβαλαν χρόνο και κόπο και έφεραν αποτέλεσμα. Μακάρι, να συνεχίσουν να δημιουργούν πάντα για την ανάδειξη αυτής της όμορφης περιοχής.

Σχολιάστε

Website Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑